Doe het vandaag eens helemaal anders

Routine maakt saai en voorspelbaar. Als je elke dag dezelfde route neemt naar je werk, op dezelfde tijd opstaat en de bekende boterhammetjes smeert terwijl het Ochtendnieuws opstaat, kom je voor weinig verrassingen te staan. Maar verrassingen kunnen zo leuk zijn. Probeer het vandaag eens anders. Sta vandaag 10 minuten eerder op en doe een reeks Zonnegroeten. Ga hierna lekker douchen met de radio aan in de douche. En neem een ander ontbijtje, bijv. deze overheerlijke supermakkelijke skinny bananenpannenkoekjes.

Je neemt vandaag gewoon een andere route naar je werk, ga eens lopend, met de tram, trein of pak de fiets. Op je werk aangekomen, maak je vandaag wel eens een praatje met de receptioniste of jongen van de helpdesk. Tijdens de lunch ga je in plaats van naar de kantine, een rondje om en haal je een broodje bij de bakker op het plein verderop. Beslis om een aantal mailtjes die je normaal zou versturen nu eens telefonisch of persoonlijk af te handelen, loop langs de collega die je wilde mailen of bel de accountmanager op die je per mail wilde afpoeieren.

Lekker naar huis

Na je werk op weg naar huis, bel je iemand die je al lang niet hebt gesproken en maakt met hem/haar direct een afspraak. Als je thuiskomt, pak je een kookboek en maakt een lekker recept uit die je nog nooit eerder hebt geprobeerd. Wellicht hebben al deze nieuwe activiteiten je enorm vermoeid of ben j een gewoon leeg wat betreft inspiratie? Nieuwe serie op Netflix, avondwandeling met je liefje, glas wijn in die nieuwe wijnbar om de hoek of lesje Yoga bij een andere school dan waar je normaal heen gaat. Zo moeilijk is het niet om iets te verzinnen, probeer het en het komt vanzelf.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Doe het vandaag eens helemaal anders

  1. Djina

    Vanochtend nog heerlijk gewandeld hier in Bali en de zonsopgang meegemaakt. Super!

      /   Reply  / 
  2. Farid

    Wat heeft de link met routine te maken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>