5 tips voor een Mindfull Merry Christmas

Niet iedereen heeft zin in de drukte en familiegezelligheid rondom kerst. Wat moet ik aan, wat moet ik koken, wat voor cadeautjes moet ik geven en waar vieren we 1e en 2e kerstdag. En in hemelsnaam wat gaan we doen op Oudjaarsavond? Iedereen gaat ergens anders heen maar ik heb  nog geen idee waar ik het moet vieren? Stop, halt, pas op de plaats. Adem in en adem uit.. Kerst kan ook een hele leuke, relaxte periode zijn waar je oprecht van kunt genieten ZONDER dat je je druk maakt om zaken.

Stap 1: stop met piekeren. Het klinkt alsof ik je zeg, denk niet aan de roze olifant in de hoek van de kamer. Maar probeer het eens. Wat is het ergste wat er kan gebeuren als je niet op tijd je cadeautjes in huis hebt, of je kalkoen is ietsje aangebrand, je jurkje zit niet meer zo mooi als vorig jaar of als je belandt op een huisfeestje van een vriendin terwijl je liever was gaan dansen in de stad? In feite vergaat de wereld niet. Ok je had het misschien anders gezien maar dan doe je dat toch volgend jaar? Stop gewoon met piekeren en ga naar stap 2. )

Stap 2: accepteer de situatie zoals hij is.  Je kunt er niets meer aan veranderen en als je dat wel kan, heb je echt zin in zoveel moeite of stress. Laat het gewoon los en zie wat er gebeurt. Niemand verwacht perfectie van je. Jij wilt toch ook gewoon een lekkere relaxte sfeer in huis?

Stap 3: Sta stil bij wat er om je heen gebeurt.
Kijk om je heen: je hebt een prachtige versierde boom, vast nog wel een prachtig jurkje in de kast hangen, je zus/vriendin of moeder kan het voorgerecht ook wel maken, koop vandaag in de pauze bij een winkel in de buurt wat kleine cadeautjes voor dierbaren of bestel ze lekker online. Doe je het vandaag, zijn ze nog mooi op tijd. Maak het jezelf makkelijk.

Stap 4: Lach om jezelf. Zie je waar je mee bezig bent? Lach het eens hard weg. Waarom maak je je druk om dit soort dingen? Lekker belangrijk zeg, jij wilt toch gewoon gezellige dagen met de mensen die je lief hebt? Nou laat het daar dan om gaan en niet om de kleur servetjes, cadeautjes of zwarte panty die je nog moet kopen.

Stap 5: Zoek eens op waar Kerst ook al weer om draait?
Staat hier iets tussen tussen stressen om kerstdiner, outfit of cadeaus. Nee? Doe het dan ook niet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>