Waarom een beetje hurken goed voor je is

Hurken, als kind deed je het geregeld en in Aziatische landen is het de normaalste zaak van de wereld als mensen gezellig in een kring gehurkt zitten te eten. Waarom doen we het als volwassenen eigenlijk niet meer (of niet meer zo vaak)? Het is in feite een hele comfortabele houding en bovendien best goed voor je lijf. De Hurkhouding bevordert flexibiliteit in de knieen, heupen en enkels. Belangrijk als je een hardloper bent en de houding versoepelt en verlengt je onderrug.  Je kuiten en bovenbenen worden lekker gemasseerd. Ik doe hem bijna dagelijks als ik met mijn kinderen speel: zij zitten op de grond en ik zit er gehurkt bij. Ik kan hem niet heel lang volhouden maar dat hoeft ook niet. Elke dag lukt het me om hem wat langer vast te houden. Het lekkerste vind ik het als ik opsta, het bloed stroomt weer door je benen en geeft een fris, tintelend gevoel.

Hoe lang kan jij in de hurkhouding blijven zitten?

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>