Meditatietips voor kinderen

Mediteren met kinderen is makkelijker dan het lijkt. Ik vertelde je al eerder over de simpele Yoga oefeningen die ik vaak met mijn dochters doe maar af en toe probeer ik ook een korte meditatie met haar te doen, met name als ze moe is of beetje overprikkeld door de drukke dag op de BSO. We gaan zitten op bed en ik vraag of ze haar ogen dicht doet. Ik doe ze ook dicht en we zingen samen het liedje: Hoofd, schouders, knie en teen. We zingen het erg langzaam en bij elk lichaamsdeel vraag ik haar die aan te spannen of te bewegen en weer los te laten. Het hoofd bijv. is moeilijk aan te spannen maar dan wiebelen we ons hoofd en met de knie maken we strek bewegingen met je benen. De oren kan je even kort aan trekken en weer loslaten en als we bij de ogen zijn, sperren we die wijd open en doen ze weer dicht. Het puntje van de neus is het leukste want die mogen we bij elkaar aanraken en wie dat het eerste (zachtjes) doet, heeft gewonnen.

Heb jij meditatietips voor kinderen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>