Rubriek: Verschillende soorten yoga

Yoga is een algemeen begrip en er zijn talloze soorten. In deze rubriek maak je door middel van een korte uitleg kennis met de verschillende soorten.

Actieve yoga: power yoga

Voor diegenen die wat meer actie willen is power yoga wellicht een goede variant van het traditionele yoga. Je bent gedurende dertig minuten bezig met krachtige en dynamische oefeningen, de zonnegroet zit ook in het programma en tien tot vijftien minuten ontspanning. Voor de echte actievelingen!

Lees verder...

Raja yoga

    Deze vorm legt zich toe op de beheersing van de wil en is één van de hoofdtakken van yoga. Alle oefeningen tezamen leert je om je eigen geest te beheersen. Bewustwording en het vermogen de gedachten in banen te leiden staan centraal bij Raja yoga.

Lees verder...

Hatha yoga

De geest en het lichaam staan centraal bij Hatha yoga. Dit is tevens een vorm van yoga die je het meest ziet in Nederland. De Zonnegroet is één van de meest bekende oefeningen die je tijdens een sessie Hatha yoga uitoefent. Het doel van Hatha yoga is beheersing te verkrijgen over je geest en je

Lees verder...

Inleiding soorten yoga

Yoga betekent letterlijk ‘verbinding’, verbinding van lichaam en geest. Er zijn talloze manieren van yoga en ik heb ervoor gekozen acht verschillende soorten in de rubriek ‘Soorten yoga’ te behandelen.  

Lees verder...