3 Redenen waarom je wel naar Bikram moet gaan

Vorige week schreef ik over mijn vrees voor Bikram Yoga. Ongegrond, ik wist niet waar ik het over had. Hoe kon ik dat in hemelsnaam schrijven. Want Bikram is leuk. Wel heet, ok maar o zo leuk! Waarom dan?

Die Die Hard Yogi’s zijn helemaal niet zo die hard. Tuurlijk, de mensen vooraan zijn uberstoere bikkels die zo afgetraind zijn dat het lijkt alsof er geen enkele druppel vet meer in hun lijf zit. De mensen achteraan zijn, net als jij, ook hard aan het werk en zweten zich te pletter. Gedeelde smart is halve smart.

Ok, 40 graden is warm, zeker als je lichamelijk werk moet verrichten. Maar zodra je hierover heen stapt en de hitte accepteert (hoe zen!!), vliegt de tijd voorbij. Probeer je focus te leggen op de oefeningen of desnoods die lekkere kerel links vooraan.

En ik maakte me zorgen over de kleding, kort broekje met hemdje erop en klaar is kees. Je hoeft niet in bikini te gaan staan. Tshirt met hardlooptights is misschien niet heel lekker maar je hoeft ook niet overdreven naakt te gaan staan.

De allerbeste reden om te gaan is wel dat je je na afloop geweldig voelt. Ik durf bijna te zeggen dat ik nog nooit zo lekker heb geslapen. Moest wel vaak plassen want ik was na afloop uitgedroogd dus heb veel water gedronken. Ik ga volgende week weer. Het is zo lekker nu het buiten zo koud is, om je eventjes in de tropische hitte te wanen. Vergeet je muts en sjaal niet mee te nemen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>