Yoginspiration voor jou

Je kunt wel zeggen dat ik lichtelijk verslaafd ben aan social media. Instagram checken, blogs lezen en door mijn FB timeline scrollen vind ik erg vermakelijk. Het gebeurt dan ook best vaak, dat ik vroeg naar bed ga maar mezelf erop betrap dat ik een uur later ben verdwaald in de Instagram grochten. Als ik blogs lees, verbaas ik me er altijd over dat er zo weinig leuke Nederlandse blogs zijn die specifiek over yoga, mindfulness en meditatie gaan. Het kan zijn dat ik er gewoon een paar heb gemist, maar als het zo is, snap ik niet waarom? Yoga is toch allang niet meer zweverig, eng of geitewollensokken-achtig? Waar je vroeger nog wel eens meewarrige blikken kreeg, als je vertelde dat je aan Yoga deed en je gesprekpartner vervolgens stamelde: ‘Oh, dat is echt niets voor mij hoor!’ Is niet meer zo, althans dat merk ik in mijn omgeving. In Amerika zijn ze er gelukkig wel, de vele Yoga-blogs. Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet.YogaDork is een site over van alles en nog wat omtrent Yoga. Geschreven door de zogenaamde YogaDorks. Yoga Liefhebbers die hun tanden poetsen terwijl ze in tree pose staan. Aight! Geschreven met veel humor vooral.

The Daily Downward Dog: yoga instructor Maria schrijft over haar yogi life. Leuk, informatief blog, ook met de nodige humor en zelfspot geschreven. Een paar van haar Daily Downward Dog Mantras zijn bijvoorbeeld:

 • Regular use of a yoga mat can help you kick aging in the ass.
 • Mean people suck.
 • Yoga is the best therapy, alternative medicine, and legally attainable high

OhMyYoga, ze zijn er wel hoor, Nederlandse sites over yoga. Dit vind ik de leukste, OhMyYoga. Astrid-Post Dhanai beheert het blog en vult dit online mind en lifestyle magazine en inspireert je met artikelen over en voor een yogi lifestyle. OMY speelt in op de groeiende (Nederlandse) interesse in yoga en meditatie, een holistische leefwijze, wellness en gezond leven. Check it out.

Welke Yoga blogs volg jij en mogen niet ontbreken in dit rijtje?

 

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Yoginspiration voor jou

 1. Didi

  Hi Femke

  Ik ben benieuwd of inmiddels nog andere leuke blogs en Nederlandse sites over yoga hebt gevonden?

  Groetjes Didi

    /   Reply  / 
 2. Zestyourlife

  Dag Femke, ik kwam toevallig op jou blog terecht. Ik geef zelf yoga lessen en ben sinds kort ook mijn eigen blog begonnen op http://www.zestyourlife.nl/blog/. Er staat op dit moment maar een artikel op maar er gaan er in de toekomst zeker meer komen. Het zou leuk zijn als je een kijkje zou nemen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>