Aerial yoga; wat is dat nou weer?

Aerial yoga is een nieuwe trend in Yogaland. En dat moet ik natuurlijk proberen. Ik heb me ingeschreven voor een workshop in januari, dus nog even wachten maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten hierbij wat informatie van de website van Thrive Yoga in Amsterdam (waar ik de workshop ook ga volgen). Aerial Yoga is een nieuwe yogavorm die de traditionele hatha yoga combineerd met de mogelijkheden en technieken uit de luchtacrobatiek. Een lange lus van speciaal doek hangt op heuphoogte en wordt gebruikt om de student te ondersteunen in o.a. staande yogahoudingen, ballans, vooroverbuigingen en heupopeners. Moeilijke houdingen worden zo gemakkelijker terwijl andere makkelijker houdingen juist meer uitdaging bieden.

Ondersteund door het doek en bewuste ademhaling, kan spanning en weerstand verminderen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau, waardoor we in staat zijn om lichaam en geest verder open te stellen. Angst voor “inversions” (bijv. hoofd en handstand) kunnen met behulp van het doek overwonnen worden. Kracht vanuit je “core”, flexibiliteit, alignment en ballans worden verder ontwikkeld. De vliegende en “swinging” houdingen brengen een extra fun element in je yoga practice, terwijl een Aerial Savasana (liggende rusthouding), je een diepere ontspanning biedt. Meer informatie over deze unieke yogavorm kun je op de website van Aerial Yoga en natuurlijk kun je altijd vragen om een persoonlijke toelichting.

Specifieke voordelen

Met ondersteuning werken aan ballans

Inversions worden makkelijker en leuker

Loslaten van spanning en compressie van de rugwervels

Stimulatie van (bloed-)circulatie

Yoga in de lucht maakt de geest kalm en scherp

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>