Vasten voor beginners: zo hou jij het ook vol

Met de kerstdagen voor de deur is nu een beetje pas op de plaats houden geen slecht idee. Vasten is zo oud als de mensheid. Mensen doen het niet alleen om het lichaam te reinigen maar ook om stress en oude gewoontes te laten gaan. Vasten is onder yogi’s geen vreemd verschijnsel. Er bestaan yogi’s die drie dagen per week vasten. Dit gaat mij iets te ver maar een mini-detox ga ik toch maar eens proberen. Jij ook? 1. Begin je dag met een glas lauw water met citroen. Sowieso goed om dit elke dag te doen. Niet alleen reinigt het je lijf, lekkere oppepper zo ‘s ochtends en vergeet de vitamine C niet. Drink het wel door een rietje, anders vinden je tanden(glazuur) het wat minder.

2.Probeer deze week eens te minderen met koffie. Probeer elke dag een kopje minder te drinken. Vervang dit kopje door kruidenthee.

3. Probeer elke week minimaal 4 avonden geen alcohol te drinken. Je zult merken, je slaapt lekkerder, staat uitgeruster op en je merkt het aan je gewicht.

Kleine stapjes, maar je merkt direct verschil. En je hoeft niet te gaan leven als een monnik natuurlijk. Ik drink gewoon mijn 2 kopjes koffie in de ochtend maar smiddags en ‘s avonds niet meer. Ook drink ik alleen nog maar een wijntje in het weekend. Door de week laat ik de fles staan. Ik drink nu ‘s avonds gewoon een kopje thee of deze topper van Rens Kroes.

Succes, wat doe jij om te lijf schoon te houden?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>