Hormoonyoga: last van PMS, menopauze of een (nog) onvervulde kinderwens?

Ik zei het je, er zijn ontzettend veel soorten Yoga en soms lijkt het wel alsof er voor elke kwaal een Yoga vorm bestaat. Ik kwam een artikel tegen over Hormoonyoga bij deze school in Amsterdam. Ze bieden een workshop van een dag aan waarin je in een rustige en vriendelijke sfeer de complete Hormoonyoga serie leert. Maar wat is dat dan? Hormoonyoga?

De Braziliaanse hormoonyoga-guru Dinah Rodrigues beschrijft in haar boek dat voor sommige vrouwen met PMS, Polycysteus Ovarium Syndroom, menopauze (peri+post) en een kinderwens de symptomen na regelmatig Hormoonyoga te beoefenen, verminderen of zelfs verdwenen zijn! Vanaf 35 jaar daalt bij de vrouw de aanmaak van vrouwelijke hormonen en door regelmatig de oefeningen te doen geef je je lichaam een boost!

De Hormoonyoga serie

De Amsterdamse yogameditationlounge.nl geeft een workshop waarbij deelnemers door middel van dynamische yoga oefeningen, innerlijke energiestromen en ademhalingstechnieken, de klieren stimuleren die de vrouwelijke hormoonhuishouding reguleren. Dit zijn de hypofyse, schildklier, eierstokken en de bijnieren. Hierdoor komen de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron meer in balans. De resultaten daarvan zijn vermindering van fysieke en mentale symptomen, meer energie en een beter algemeen gevoel van welzijn.

Je hebt geen yoga ervaring nodig om mee te doen, als je fysieke klachten heb zijn er vaak aangepaste houdingen. Na de workshop bezit je alle kennis om de serie zelf thuis te beoefenen. Kijk hier voor meer informatie.

Iets voor jou?

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>