Tips voor Yoga buikspieroefeningen

Bij sommige Yoga poses train je je buikspieren optimaal; ik vind ze zelf veel fijner dan de crunches en situps die ik jaren heb gedaan. Ze worden er niet makkelijker op maar omdat je ze in je Yoga training doet, voelt het minder als een echte workout. De twee beste buikspieroefeningen om tijdens je Yoga les te doen, vind ik..1. de Plank. Helse oefening natuurlijk maar being part of the Zonnegroet, maakt voor mij veel goed. Zelf doe ik hem altijd na mijn hardlooprondje. Timer erbij en 1.5 minuut planken maar. Een halve minuut met ellebogen op de grond en handen ineen gevouwen voor je, halve minuut met ellebogen op de grond terwijl je handen je ellebogen pakken en een halve minuut met gestrekte armen.

2. de Boot: je zit rechtop met gebogen knieen en de voeten plat voor je op de grond. Plaats je knieen en enkels tegen elkaar en haak je handen onder je knieen. Leun naar achteren totdat je voeten op kniehoogte zweven. Als je stabiel bent, probeer je je armen naar voren te strekken.

yoga-oefeningen.nl

Photocredits: yoga-oefeningen.nl

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>