Yoga is goed voor je hart!

Yoga is goed voor je hart!

 

Uit onderzoek van de universiteit in Bridgeport is naar voren gekomen dat yoga mensen met hart- en vaatziekten kan helpen. Na een onderzoek, waarbij de proefpersonen elke week een yoga-sessie volgden, bleek er een statistische significante verbetering van de bloeddruk en hartslag te zijn.

 

De kans op problemen met hart en bloedvaten wordt verdubbeld door chronische stress. Ga je dus actief bezig met het verlagen van stress, dan verklein je de kans op een hartaanval. De onderzoekers van de universiteit van Bridgeport voerden een kleinschalig onderzoek uit onder 33 proefpersonen (gemiddelde leeftijd was 55 jaar). Alle personen volgden zes weken lang elke week een programma waarbij elke week een yoga-sessie van anderhalf uur stond gepland met een deel ontspanningstechnieken. Daarnaast moesten ze de geleerde oefeningen thuis uitvoeren.

 

Uitslag

Na de zes weken bleken de proefpersonen niet alleen een betere bloeddruk en hartslag te hebben, ook de hoeveelheid lichaamsvet was afgenomen. De gemiddelde hartslag was met negen slagen per minuut afgenomen. Bij dertig procent van het aantal proefpersonen kwamen hartklachten voor. Bij hen was het vermogen waarmee bloedvaten zich konden verwijden verbetert na afloop van het onderzoek.

 

Bron: American Heart Association’s Scientific Sessions 2004

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Yoga is goed voor je hart!

  1. Karle

    Misschien ook regelmatig je bloeddruk controleren

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>