Hulp bij menopauze of pms

Dat yoga volgens diverse onderzoeken voor heel veel klachten en kwaaltjes helend kan werken. Maar ook voor de maandelijkse ongemakken van een vrouw of bij de menopauze? Dinah Rodrigues (81) zegt van wel. Door haar sterke overtuiging hiervan deed ze samen met haar gynaecoloog een onderzoek en de resultaten zijn verbluffend!

 

Dinah Rodrigues (81) kwam vijftien jaar geleden in de menopauze terecht en had vrij weinig klachten als slapelooshied, zweetuitbraak of de gevreesde extra kilo’s. ‘Mijn intuïtie vertelde me dat mijn dagelijkse yoga-uurtje hielp om alle kwaaltjes van de menopauze weg te jagen. Omdat mijn gynaecoloog me niet geloofde maar toch wel nieuwsgierig was, deden we samen met andere specialisten een onderzoek om de gevolgen van yoga op het hormoonevenwicht te onderzoeken.’

 

De gynaecologen vonden de resultaten verbluffend; het lichaam kon nog steeds hormonen produceren, ook al missen de eierstokken de eicellen, en na vier maanden werd er door een bloedtest een opvallend hogere hormoonspiegel vastgesteld bij de yoga-vrouwen. De oefeningen bleken de productie van progestoron en estradiol (een oestrogeen) te vermeerderen en de hormonen in evenwicht te houden. Een half uur per dag ‘hormoon-yoga’ bleek al genoeg!

 

Ook vrouwen met oms en vruchtbaarheidsproblemen blijken veel baat te hebben bij hormoonyoga. Dina Rodrigues geeft zelf yoga en vertelt dat een aantal van haar studenten na een paar maanden hormoonyoga zwanger bleken te zijn. Terwijl ze de hoop hierop al op hadden gegeven….

 

 

Meer weten? Lees het volledige artikel op deze website.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hulp bij menopauze of pms

  1. Overgang symptomen

    Ik heb enorm veel hulp gevonden door velen boeken te lezen over de menopauze en overgang symptomen. Er zijn meer dan genoeg manieren om de vervelende bijwerkingen tegen te gaan en je kunt op veel manieren een voordeel halen uit je menopauze je moet alleen even leren hoe dat moet en dan komt alles helemaal goed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>